duminică, 15 ianuarie 2012

Diferenta dintre mine si mine

Inainte de a fi mama, am fost femeie, fata, fetita, copil, idee, nimic. Intre timp, om. Nu stiu despre a fi parinte mai mult decat altii, nici macar mai mult decat mine inainte de a fi parinte. Invatam impreuna, din mers, copiii sa fie ne fie copii si noi sa le fim parinti. Ne adaptam asteptarile, rabdarile si dorintele pe parcurs si facem mici compromisuri ori negocieri la fiecare pas. Rezulta un joc cu suma pozitiva la care participa activ toate cele patru personalitati in formare.

A nins masiv, cand leganat, cand viscolit, si am iesit cu Toma la sanie si varii constructii de zapada. Andrei a inceput sa mearga vineri-13 in ciuda unei febre de natura necunoscuta si a incarcaturii superstitioase a zilei.

Ma bucur de potentialul proiectului "casa" si ma gandesc destul de des si la alte variante creative de a fi utila. Mi-e drag de fotografie, [portrete de] copii, arhitectura si decor.

2 comentarii:

  1. e o chestie foarte tare scoasa de Bert Hellinger (cel care a pus bazele constelatiilor familiale) - "parintii dau, copiii primesc". Greu de luat ca atare, dar cu mare sens ... sau asa s-a potrivit la mine :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. destul de controversate teoriile sale...

    RăspundețiȘtergere